Binnendelijntjes

1-Soms, tijdens een vergadering, heb ik opeens zin om tikkertje of verstoppertje te spelen met de aanwezige collega’s en vraag ik dat ook hardop. Gewoon, als agendapunt. De reacties zijn verschillend.

 

2-Ik woon, op mijn 52e, in mijn 26e huis. Soms verhuisd voor studie, of werk, de liefde, soms iets anders. In ieder geval altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Er zijn kennissen die 3 adressen achter lopen, of alleen mijn mobiel nog weten.

 

3-Als ik ergens moet invullen wat mijn beroep is, raak ik in paniek: hoe kun je dat nou in één invulvakje vangen: ben heel veel tegelijk en vind mezelf de ene keer ook meer een dinges en later toch meer een danges, met donges-expertise. Ik krijg vaak te horen dat ik daar nou eens een keuze in moet maken.

 

Door Corona lijken de hokjes en lijntjes wat vager te zijn geworden. Er zijn opeens allemaal online behoeftes om elkaar ‘menselijker’ te leren kennen dan al die stacato online meetings…

Omdat je toch niet fysiek aanwezig mag zijn in de gebouwen, maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit waar je woont als je aan het werk bent.

En zelfs een strak omschreven functieprofiel lijkt wat minder van belang: we worden eerder uitgedaagd om je kracht en mogelijkheden binnen de veranderende omstandigheden in te zetten. Wat dat stukje betreft is het best een avontuurlijke tijd, die Corona.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Renate Vasterd (woensdag, 13 januari 2021 16:25)

    Een blog van jou, met de titel "binnen de lijntjes" . Dat maakt nieuwsgierig !

  • #2

    Hiske Koldijk (woensdag, 13 januari 2021)

    Leuk Quinten! En herkenbaar (toegegeven, pas mijn 14e huis op 37-jarige leeftijd....) Zo kreeg ik laatst te horen dat ik een ‘diffuus profiel’ heb... Gelukkig wél veel en leuk werk dankzij dat profiel ;)