Olifantenpaadjes

Olifantenpaadjes

 

 

Deze tijden vol veranderingen, de zaken anders aanpakken, oplossingen bedenken voor onverwachte uitdagingen, leveren iets heel moois op: olifantenpaadjes.

 

Ze zijn vernoemd naar de typische eigenschap van olifanten om altijd de kortste weg te kiezen, waardoor een zichtbaar pad in de begroeiing wordt uitgesleten. Doordat mensen identiek gedrag vertonen, ontstaan overal waar zij zich begeven vergelijkbare paden.

 

Misschien wel een heel goed begin voor een organisatieverandering. Van der Zee (1995) benoemde er een paar:

1 Diffusiebenadering.
Het ontwikkelen van de oplossing wordt gescheiden van het in brede kring ter beschikking stellen van de oplossing (‘selling the idea’).

2 Directieve benadering.
Hierbij vindt sterke sturing op basis van machtsuitoefening plaats: de veranderaar heeft een welomschreven eindsituatie voor ogen en zet alle zeilen bij om de bestemming te bereiken.

3 Interactieve benadering.
Ieder geeft zijn eigen betekenis aan initiatieven voor verandering. Er ontstaan hierbij verschillende oplossingen. Interactie en wederzijdse aanpassing zijn sleutelwoorden.

4 Ontwikkelingsgerichte benadering.
Hierbij willen mensen willen zelf iets aan de problemen doen, dus verandering van binnenuit. Zij is gericht op meta-cognitieve kwaliteiten (leren te leren).

 

Welke benadering jij ook hanteert vanuit je (persoonlijk) leiderschap, voor mij geldt dat het prachtig is als we deze tijd gebruiken voor structurele veranderingen: zo’n kortlopend paadje helpt dan wellicht een en ander in een stroomversnelling….zonder jezelf meteen in een porseleinkast te wanen. Doe je mee?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Hannie Van Ouwerkerk (maandag, 08 februari 2021 21:13)

    Ik hou van olifantenpaadjes. Ik doe. Dus mee.